tisdag 30 september 2008

Nyhet, skratta bort fettet...


Ja mina vänner, vore detta något för er? Får jag presentera, Skrattaerobics!

Jaha...


Vad tror ni?
Jag är nöjd kan jag ju börja med.............
Ner 0,6. Så nu väger jag 66,3.
Det går trögt men skam den som ger sig! Har pratat med konsulenten och nästa vecka är det jag som köper jämnviktsprogramet. Kostar 300 kr och då måste jag gå minst varannan vecka.Programet är alltså på 6 veckor och måste klaras av inom 12 veckor vad jag förstod det som.
Så jag och min vv-kompis har beslutat oss för att gå redan nästa vecka. Hon känner att hon måste gå oftare för hon hinner att tappa motivationen emellanåt. Men för mig har det funkat bra trots allt men jag tror att det beror på all peppning som jag får genom er, och ni är underbara och viktiga för mig! Så är det bara! Tack för att ni finns och läser min blogg! LOVE YOU!
Stod och tittade på alla goa chokladbitar idag inne på vv. Men jag köpte ingenting. Vet med mig att jag hade slukat kanske hela kartongen när jag kommit hem. Då är det bättre att inte ha något hemma. Men visst är deras choklad god!
Har ni kakor/choklad/godis uppbunkrat hemma? Eller är ni lik mig som har skåp som gapar tomma? Det enda som oftast finns hemma det är isåfall glass...

Hur kommer det att gå tro?

Idag ska jag till vv och väga mig. Undrar hur det kommer att gå? Jag har faktiskt ingen aning. Jag har varit på 2 kalas denna veckan och har överskridit pointsen några gånger men samtidigt så har jag ju rört på mig iform av promenader. Ja, vi får väl se ikväll om det går vägen...Går det vägen så är det jag som börjar på jämnvikten snart! Så håll tummar och tår för mig ;)
Uppdaterar senare...

torsdag 25 september 2008

Bjuder på lite 80-tals nostalgi...


Minns ni mellan och högstadiediscona?
Upptuperat sprayat hår, axelvaddarna, Midjeskärpen, benvärmarna mm. Ja listan kan göras lång! Men gud vilket roligt mode det var...

Utmaning...

Utmanad igen!

Har åkt på en utmaning av Sanna www.sannasuppner.blogg.se

Svara på alla frågor
Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

Vilken mat äter du ofta?
kycklingfilé, laxfilé, räkor

När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av?
Jag är den som alltid hjälper till. Har jättesvårt för att bara sitta och titta på. Det kryper i kroppen på mig.

Var sitter du helst när du bloggar?
Vid databordet

Köper du ofta Triss?
Ja det händer någon gång ibland. Vunnit som mest 100 kr.


Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Jag måste svara 2 länder. Frankrike-Paris för att det var en sådan underbart fin stad och så Gran canaria för att jag ÄLSKAR värme eller rättare sagt sol och bad.

Vilken TV-kanal tittar du på mest?
3:an,4:an och tv4+

Och vilka ska jag utmana då?
* annlee www.aleelin.bloggagratis.se
* angel www.angelwings.bloggagratis.se
* cee www.cee70.wordpress.com
* Helen www.helenw78.blogspot.com

tisdag 23 september 2008

bra dag...

Imorse tog jag och syrran en promenad på 2 timmar i raskt tempo.Stegräknaren är snart uppe i 20 000 steg! Och maten har jag skött ganska bra förutom att jag är så slarvig på att räkna.
Så jag är väldigt nöjd med den här dagen...
Men jag har lite ont i halsen. Har haft ont i mina leder idag oxå. Sjuk? nä det hoppas jag inte att jag blir! Hatar att vara sjuk! Jag är en riktig arbetsmyra så för att ligga i sängen så måste jag bli nockad av feber eller riktig äkta mensont.
Godnatt på er!

Titta Gullmalva! Jag kunde oxå!


Jag gillar den här låten , liksom gullmalva. Ska vi röja dansgolvet eller?

måndag 22 september 2008

GRÖNSAKSPLÄTTAR MED TATZIKI 4per. 4,5points



Ingredienser
2 stor Morot,

ca 2 dl strimlad

2 stor Palsternacka, ca 2 dl strimlad

1 st Purjolök, ca 1 dl finstrimlad

2 st Potatis, ca 2 dl grovriven

1 tsk Olja

2 st Ägg

1 tsk Salt

1 krm Peppar

4 dl Matlagningsyoghurt max 8%

1 bit Gurka, grovriven

3 klyftor Vitlök

Instruktioner
Blanda samman matlagningsyoghurt, gurka och vitlök till tzatsikin och låt stå tills plättarna är klara.Strimla morötter, palsternacka och purjolök. Grovriv potatisen.Blanda alla grönsakerna och potatis med uppvispat ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja. Klicka ut smeten till plättar och stek på medelvärme 2-3 minuter på varje sida. Håll plättarna varma

lördag 20 september 2008

Konstiga öppetider!


När ska man chansa och åka dit?

ny upplevelse...

Go´kväll på er!
Måste bara tala om att jag har provat sushi för första gången i mitt liv nu ikväll. Det såg ju fantastiskt gott ut med alla härliga färger. Men jag måste säga att det var inget för mig! Det enda jag egentligen gillade det var omeletten med ris under och miso-soppan som vi fick före.
Jag blev nästan besviken på mig själv för att jag inte tyckte om det, för det är ju nyttig mat och jag brukar absolut inte vara kräsen. Men detta var speciell smak måste jag säga.
Har ni testat sushi? Vad var eran upplevelse?

torsdag 18 september 2008

Jag köpte Coca Cola...



Ha, ha , ha!!! Jag o barnen har tittat på klippet och gapskrattat flera gånger igår/idag.
Han bjuder på sig själv iallafall.

tisdag 16 september 2008

Mitt trevliga sällskap...

I sängen, lär bli den här underbart härliga favorit-tidningen!
Har varit prenumerant nu i över 1 1/2 år och jag bara ÄLSKAR den!
Så jag tycker helt enkelt att ni ska köpa den om ni inte redan har gjort det.
www.topphalsa.se

Hittade den här artikeln,


Som sagt hittade den här artikeln i aftonbladet. Tycker att den lät intressant. Vore nog något för mig... Läs själva;

--------------------------------------------------------------
Powerwalk – smartaste träningen

Björn Lindgren, personlig tränare, som under sina 25 år i branschen bland andra fystränat hockeystjärnor som Henrik ”Zäta” Zetterberg.

Testa själv! 4-veckorsprogrammet får dig i form
Det sägs vara världens smartaste träning. Powerwalk. En effektiv fettbrännare – skonsam som sammet.
Spetsat med extra utmaningar har träningsexperten Björn Lindgren satt ihop ett powerwalk-program som garanterat får dig i form!
– Powerwalk är perfekta träningen! säger Björn Lindgren, personlig tränare, som under sina 25 år i branschen bland andra fystränat hockeystjärnor som Henrik ”Zäta” Zetterberg.
Du får en lång rad av joggningens fördelar: hög kaloribrännarpotential, kondition, starkare muskler och skellett. Men ännu bättre – belastningen på höfter, knän och fotleder är minimal i jämförelse.
Tillgängligheten bäst
Bäst är ändå tillgängligheten, tycker Björn Lindgren:
– Du behöver bara hoppa i ett par sköna gympaskor, kliva ut genom dörren och vips så bränner du redan kalorier. Inga tider att passa, inga köer till gymmets löpband. Inga ursäkter.
Powerwalk är tuff gång
Nu pratar vi inte rask promenad som i ”rasta-hunden-i-duggregn-fort”. Powerwalk är tuff gång, precis takten innan kroppen vill börja springa. Pendlande armar driver framåt och aktiverar kroppens stora muskelgrupper.
– Den extra nivåskillnaden, när armarna är med och jobbar, gör en dramatisk skillnad när du vill nå snabba resultat, säger Björn Lindgren.
Form på fyra veckor
För Kropp & Hälsa har han satt ihop ett maxat powerwalk-program som trimmar formen på bara fyra veckor. Smarta styrkeövningar längs med vägen gör powerwalken extra effektiv. I kombination med sunda matvanor har du stora chanser att powergå bort ett kilo i veckan.
– Programmet är en kickstart, första steget mot ditt nya friskare liv. Redan efter första passet kommer du känna dig piggare och hungrig efter mer, så snabbt går det, säger han. n
Kom i form på fyra veckor
Vecka 1: UPPVÄRMNING
Första veckan testar du gå-tekniken, rekar bra slingor och värmer upp pulsen. Känn efter vilken form du är i. Du ska inte alls ta ut dig, sluta när du fortfarande känner dig stark. Det är tricket. Nio av tio har för bråttom och kör stenhårt innan konditionen kommit igång. Upplevelsen blir negativ och motivationen faller platt.”
Pass: 5–7. Börja med ett eller två 20-minuterspass. Varje dag lägger du på 10 minuter för att sista passet gå raskt 60 minuter.
Mål: Att gå 60 minuter sista passet.


Vecka 2: ACCELERERA
Öka tempot. Den riktiga träningen börjar nu. Gå med tydligt fokus. Du ska bli trött, men inte alls svimfärdig.”
Pass: 5–7. Försök komma lite längre varje dag på en timme. Håll dig minst i pulszon 2. (Se nästa uppslag.) Prova gärna att göra ett set utfallssteg, grod- och sicksackhopp i slutet av veckan. Gör 5 av vardera någonstans längs med vägen.
Mål: Att gå så långt som möjligt på 60 minuter, gärna 5-6 kilometer.


Vecka 3: POWER I GÅNGEN
Nu är ångan uppe! Arbeta hårt med armarna, du ska känna dig ordentligt trött efterråt.”
Pass: 6–7. Tredje veckan går du hela timmen i maxfart! Lägg in minst ett set med utfallssteg, grod- och sicksackhopp längs med vägen. Börja med 5–10 hopp av varje sort. Lägg på antingen antal set eller antal hopp varje dag. Men känn efter. Du ska orka powergå hela vägen.
Mål: Att gå i maxfart 60 minuter. Håll minst pulszon 3.


Vecka 4: SPURT!
Sista rycket! Maxa allt du har! Det ska svida i benen när du kommer i mål.”
Pass: 7! Fortsätt som förra veckan – men ge allt. Har du energi kvar när du kommer fram – då har du inte tagit i ordenligt. Gå upp och ner för alla backar och trappor du ser. Hoppa groda! Ändå inte matt? Lägg på mer tid.
Mål: Att våga ta ut dig! Kör stenhårt!

Både bild och artikel är ifrån;

tillbaka


Är tillbaka från vv. Är ganska nöjd iallafall. Har ju faktiskt inte varit där på en månad, plus festen i helgen. Hade det inte varit för festen så kanske det hade varit ett större minus. Men jag är nöjd... resultatet blev -0,5. Väger nu 66,9. Ska ju ner till målvikten på 66 kg. Så nästa gång kanske...



måndag 15 september 2008

Det är många som har undrat hur jag hade det på festen i lördags, och ja det var trevligt och kul Festen började redan klockan 17:00. Vi åt jättegod mat! Det bjöds på kallskuren fläskfilé och grillad lax, egengjord potatissallad, olika såser, pastasallad med soltorkade tomater, oliver och fetaost. Där fanns även minipajer.
Efterrätt blev det chokladmousse-tårta eller kladdkaka och grädde. Mumma var det!
Det bjöds på vin, sprit o dyl. under hela kvällen.
Var hemma när 02:00. Trött och belåten.
Ska ju gå och väga mig imorgon och jag fasar faktiskt lite, i och med kalaset i lördags. Det var ju inte i viktväktar-anda precis. Men skit i det! Kul var det och livet går ju inte i vv hela livet.
Min gubbe kommer hem ifrån jobbresan idag, har varit borta sedan i torsdags. Så nu saknar jag honom!
Jag och barnen funderar på att överraska honom på något sätt när han kommer hem. vi får väl se vad vi kommer på...

utmanad...

Har blivit utmanad av Angel och annlee, och här kommer mina svar;

5 saker i min frys:
* glass
* räkor
* qornbitar
* kyckling-innerfilé
* färdiglagad matlåda a´la vv

5 saker i min garderob:
* jeans i mängder
* toppar
* långärmat
* klänningar
* skor

5 saker i min bil:
* småpengar
* pennor
* skräp
* cd-skivor
* bilkuddar

5 saker i min handväska:
* almanacka
* lipgloss
* hårband
* plånbok
* penna

5 personer jag utmanar:
* gullmalva
* fröken finemang
* Lindizh
* Lumumma
* Sanna

lördag 13 september 2008

festhumör...


Idag ska jag på 30-årfest. Det är min lillasyster som fyllde år för ett tag sedan som ska fira i vänners lag och det ska bli såå roligt! Utan gubbe och barn oxå. Gubben är iväg på en jobbresa och barnens farmor har precis hämtat dom. Så nu har jag några timmar för mig själv. Tänk själva att få skruva på stereon på högsta volym och njuta av lite rödvin. Ta en dusch och sminka o klä upp sig helt ensam. Jag har inte så mycket ensamtid i vanliga fall så när det väl bjuds på det då njuter jag för fullt. Men imorgon bitti kommer jag att sakna dom så det värker.
Men resten av eftermiddagen/ kvällen så njuter jag till fullo!
Ha´nu en trevlig lördag!

Kram


fredag 12 september 2008

Tack för nomineringen! =)


Jag blev jätteglad för den! Nomineringen har jag fått från hallonpaj, annlee och gullmalva. Tack så mycket! Och enligt reglerna ska jag också nominera 7 bloggar.
Regler för detta kommer nedan:
Här kommer reglerna på engelska:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls/boys you’ve nominated.

onsdag 10 september 2008

Hur e det idag då?


Jo tack, bra!
Jag har inte varit på vv denna veckan heller. Var på föräldramöte igen. Har för övrigt blivit vald till att vara klassmamma. Jag känner att det kanske var dax nu så slipper man vara det högre upp i mellanstadiet eller högstadiet. tilläggas bör att dottern går i 3:an nu. Hatar att anordna julfester/sommaravslutningar. Hatar att stå i centrum och prata högt till stora samlingar. Men det får jag ta då när väl den dagen kommer...
Vägde mig i morse i bara trosor och bh. Och vågen står på 65,8. Så jag står nog rätt så stilla. Och det är ju det som är meningen. Får se om jag kommer till vv nästkommande tisdag. Och om jag då står på 66 kg då så har jag tänkt att börja på jämnviktsprogrammet.
Är ledig idag och det är jätteskönt! Var och lämnade barnen i skolan och gick direkt ner till solariet och somnade en stund.
Har gjort två marängtårtor nu på morgonen oxå. För idag fyller min dotter 9 år. Så ikväll blir det kalas.
Så idag kommer jag inte att räkna points. Man måste ju få känna att det är kalas ibland.
Och till alla som undrar hur det går med att åka inlines, så kan jag säga att än så länge så har jag ju inte brutit några ben. Har faktiskt inte ramlat alls än. Bromsa det har jag lite svårt för ännu men jag får väl slänga mig i diket om det går för fort =)
Men det är faktiskt riktigt kul! Och jättebra motion.
Ha´de gött!

Tips


Hittade den här webb-butiken, som säljer blandannat mascara, lipgloss, ögonskugga m.m till mycket bra priser. Titta in vetja!
www.kicki.be/

måndag 8 september 2008

Min önskan just nu;

Är att få åka på den här resan med en väninna eller två, eller varför inte med syskonen. Vinner jag på lotteri så SKA jag iväg på den här resan.
Portugal , ja det hade varit kul =)

Allt det här ingår under en ToppHälsa-vecka i Portugal:

* Träna med Blossom. Umgås, peppas och ha kul med Sveriges coolaste fitnessdrottning! Blossom är med oss både veckorna.
* Yoga med Challe, ToppHälsas chefredaktör är också lärare i kundaliniyoga. Hon får dig i avslappnad balans.
* Schlagergympa med Erika. ToppHälsas träningsredaktör ser till att du har roligt och får upp flåset snabbt.
* Bli bonus-överraskad! I år kom Carin da Silva och Tobias Karlsson direkt från Let's dance och höll danslektion och festade med oss. Vem/vilka det blir nästa år är fortfarande hemligt!
* Gå på roliga och peppande föreläsningar. Varje kväll föreläser roliga, kända och intressanta personer om kost, träning och mental hälsa.
* Jogga och promenera. Oavsett om du är nybörjare eller satsar på marathon väntar kända löparprofiler och andra experter på att hjälpa dig att komma i toppform i spåret, på stranden, i bergen.
* Fullspäckat träningsschema. I Springtimes egna lokaler finns massor av roliga och spännande träningspass att gå på under veckan. Några exempel: Qi gong, Boxing, Stationsträning, 70-talsdisco, Självförsvar, Ashtangayoga…
* Golflektion
* Dansa loss på partykvällen. Vem blir häftigast på dansgolvet i år?
* Träffa massor av trevliga och sköna kvinnor och män i alla åldrar. I år var vi mellan 19 och 75 år och alla hade superkul tillsammans.
* Halvpension
Och mycket, mycket mer...

Vill du har mer info så gå in här; www.topphalsa.se

lördag 6 september 2008

Lycklig ägare till ett par...

sådana här!
Fräcka eller hur?

Våran dotter fyller 9 år den 10:e september. Och hennes största önskan just nu var ett par inlines. Jättebra grej tyckte vi. Åkte imorse till Stadium i Göteborg och provade ut ett par. Med tillhörande benskydd, knäskydd och vristskydd.
Sambon tyckte att vi vuxna oxå skulle köpa oss ett par. Därmed basta! Köpte ett par till oss oxå med alla tänkbara skydd.
Så nu har vi varit ute och åkt i nästan 1 timma. Det var hur kul som helst! Och hur jobbigt som helst. Så jag är lite mör i kroppen nu.
Så ikväll ska jag njuta av Sara Lee;s pizzakit med köttfärs och champinjoner o diverse gott på. Och som efterrätt så blir det smågodis. Det blir mitt "lördagsgodis" ikväll.
Ha´en bra lördagkväll allihopa!
KRAM

tisdag 2 september 2008

JAPANSKA NUDLAR MED KYCKLING, BAMBUSKOTT, OCH VATTENKASTANJER 4 port. 5points




2 st kycklingfiléer á 125g, i strimlor
1 burk minimajs
2 burkar konserverade champinjoner, hela
1 st röd lök, i strimlor
0,5 st purjolök, i strimlor
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanjer
3 dl vitkål, strimlad
japansk soja
200 gram nudlar
1 msk olja
örtsalt, peppar

Tillagning
1. Värm oljan i wokpanna eller i en vanlig stekpanna. Häll i rödlök, purjolök och kycklingen. Woka tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuk, krydda med salt och peppar.

2. Häll av vätskan från alla konservburkar. Tillsätt majsen, vitkålen, champinjoner, bambuskott och vattenkastanjer och låt detta woka tills alla grönsakerna är varma och mjuka. Salta med örtsalt och peppra efter smak.

3. Koka under tiden nudlarna och häll av vattnet. Blanda i nudlarna i woken och tillsätt soja efter smak. Servera i djupa skålar med pinnar.

Källa: www.tasteline.com

måndag 1 september 2008

KOTLETT MED GRÖNSAKSRÖRA 1 port. 8 points



1 st Griskotlett fett bortskuret
1/2 stånd Broccoli
1 st Morot
7 st Champinjoner
1/2 gul Paprika
1/2 st Äpple
1/2 röd Lök
3 msk Keso 4%
1/2 msk Persilja
1 krm Salt
1 krm Peppar
1 port, fri Pasta fullkorn kokt
1 1/2 tsk Margarin flytande max 80%



Instruktioner

1.Dela och skiva grönsakerna, tärna äpplet. Fräs grönsaker och äpple i hälften av margarinet.


2.Stek kotletten i resterande margarin, krydda. Hacka löken fint, blanda med keso och hackad persilja. Servera kotletten med grönsaker, pasta och keso.

Källa: www.viktvaktarna.se

Har beställt lite nytt...

En svart vardagsjacka. Skönt att den går över rumpan nu till vintern, så man inte fryser om "ändalyktan". Pris: 498:-

Jag är en äkta jeanstjej, älskar jeans, och dom här kan man stoppa ner i stövlarna. Dom är alltså smala nertill. Pris: 398:-

Älskar svart, syns det? Pris: 198:-

Kul med lite nytt nu till höst/vintern. Älskar att handla kläder och särkilt nu när man kan ha nästan allt.
Källa: www.hm.com

När jag hade lämnat barnen i skolan så gjorde jag 1 timmes prommenad. Det var helt underbart! Lagom varmt och solen sken, och med min goa syster (och son i vagnen)som sällskap. Det är såå mycket roligare att gå ut om man har någon att prata med.
Förresten, så har min storasyster startat en stegtävling på www.promenix.se, som heter "kalorijägarna". Jag har gått med och det tycker jag att ni oxå ska göra. Nu jäklar jagar vi kalorier dennna hösten. Så bara ni har en stegräknare så kör vi så det ryker!
Jag var tidigiare ikväll och stekte mig i solariet. Åh, vad gott det är. Jag slappnar alltid av och somnar en stund. Jag har lite eksem i ansiktet så huden brukar må bra av lite sol.
Har ätit bra idag oxå. Blev en grillad laxkotlett till middag med bönsallad och lite fetaost i. Mums!
Jag har alltså varit ledig idag och jag har njutit i fulla drag. Tycker jag var värd den här dagen efter den här jobbiga jobbarhelgen. Jobbade 08.00-22.00 i lördags och igår söndag 8.30-11.00 + 17.00-22.00. Tilläggas bör att det har fattats folk i helgen, därför denna konstiga arbetstid i lördags.
Nu ska jag leta fler recept. Har ni något önskemål kanske?

LÄTTLAGAD PASTA MED LAX OCH SPENATSÅS 4port. 8 points


300 g laxfilé
2 1/2 dl ostsås, färdig (max7%)
2dl fryst hackad spenat
peppar
300 g kokt pasta

Tillagning:
1. Skär laxen i bitar och stek lätt utan fett på medelvärme i teflonpanna. Värm ostsåsen tillsammans med fryst spenat.

2. Tillsätt laxen då allt blivit varmt och servera med pasta och lite nymalen svartpeppar.


källa: www.tasteline.com