onsdag 30 september 2009

Plättar ca 22 st/ 1 p per st.




3 dl mjöl (10,5)


1 msk vetekli (0 p)


1 msk råsocker (1 p)


½ tsk salt (0 p)


1 tsk bakpulver (0 p)


½ tsk bikarbonat (0 p)


3 dl vaniljyoghurt - jag kommer använda lätt vaniljfil (1,5 p)


1 ägg (2 p)



1 msk smör + 2 msk till stekning - det kanske blir lite torrt, men jag kommer använda milda culinesse lätt (5 p)


Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt sedan yoghurten och ägget. Rör det hela till en jämn smet. Smält 1 msk smör och rör ner i smeten. Grädda sedan plättarna 2-3 minuter på varje sida. Sammanlagt antal points: 20 p

tisdag 22 september 2009

höst

Idag är det höstdagjämningen...
Först idag fattar jag på riktigt att det verkligen är höst. Det duggregnar, är mörkt och man går runt och småfryser lite. Man har bara lust att kura in sig i en varm go filt och krypa upp i soffan och dricka en kopp te och läsa. Tända lite ljus och bara mysa. Jag älskar faktiskt hösten! Men jag får vänta med myset tills efter träningen. För den får man ju inte börja rucka på, då är det stor chans att den inte blir av...
Dax för ryggträning! Hörs snart!

torsdag 17 september 2009


Var ute och gick en promenad i raskt tempo i skogen igår (55 min). Men gud vad jobbigt det var!!! Ville bara hem! Promenaden var bara såå jobbig!!!!

Konstigt jag som har varit så duktig i flera veckor och tränar styrketräning 5 gånger i veckan och däremellan går jag ju några promenader. Förstår inte varför det var så jobbigt just igår??

Eller jo egentligen så vet jag ju, kroppen behövde nog en liten vila igår. Men man får fort "ågren" när man inte gör något i någon motionsform. Jag har nog blivit lite beroende, fast det är ju ett bra beronde =)

Det skulle vara intressant att göra en kroppsmätning för att se hur mycket muskler jag har nu på kroppen. Ska höra med dom på gymet om dom kan hjälpa mig med det.

Har varit hemma idag och igår med min yngsta dotter som har feber. Så nu börjar det att krypa i kroppen. Jag vill ut och träffa folk! Börjar tröttna på att titta på väggarna hemma...

måndag 14 september 2009

Fikabröd i pointsvärde



Välj rätt fika till kaffet

POINTS värde :


Bagel 4,5p
Biscotti 2p
Cheesecake, 1 bit 9,5p
Chokladbiskvi, liten 4p
Croissant 5p
Dammsugare 5p
Fastlagsbulle/Semla 10p
Fylld fläta 3p
Gräddtårta/bakelse 8p
Kanelbulle ca 75 g, 5,5p
Lussekatt 4p
Sockerkaka,35 g, 3,5p
Muffin, liten 25 g, 2p
Muffins, stor 70 g, 6p
Pepparkaka, 2 st 1p
Rulltårta, 1 skiva 2 cm 2p
Schwarzwaldtårta 1 bit 7p
Schackrutor 1 st 1p
Toscakaka 1 bit 9,5p
Wienerbröd, 55 g 5,5p

söndag 13 september 2009

Hittade det här och fick mig ett gott skratt =)

10 sämsta klagomålen från missnöjda resenärer ;

Ibland blir inte semesterresan som man tänkt sig.
Men här är några missnöjda resenärer som nog borde ha tänkt sig för en gång till innan de klagade hos resebyrån.
Brittiska Telegraph har snappat upp de allra sämsta klagomålen.

1. ”Stranden var för sandig.”

2. ”Sola topless på stranden borde förbjudas. Vår semester blev förstörd eftersom min man tillbringade hela dagarna med att glo på andra kvinnor.”

3. ”Vi köpte Ray Ban-solglasögon för fem euro av en gatuförsäljare, men de visade sig vara oäkta.”

4. ”Ingen hade sagt att det finns fiskar i havet. Barnen blev förbluffade.”

5. ”Min pojkvän och jag bokade ett rum med två sängar men blev placerade i ett rum med dubbelsäng. Vi håller nu er ansvariga för att jag är gravid. Detta hade aldrig hänt om vi fått det rum vi bokat.”

6. ”Jag jämförde storleken på vår enrumslägenhet med våra vänners trerumslägenhet och fann att vår var märkbart mindre.”

7. ”Sanden på broschyrbilderna var inte alls som i verkligheten. I er broschyr är sanden gul, men den var i själva verket vit.”

8. ”Vi var tvungna att köa utomhus utan luftkonditionering.”

9. ”De lokala butiksägarna är lata som håller stängt på eftermiddagen. Jag behöver ofta köpa saker under siestan – den borde förbjudas.”

10. ”Det tog oss nio timmar att flyga hem från Jamaica till England men för amerikanarna tog det bara fyra.”

Hela listan med fler galna klagomål på Telegraph.com (på engelska)

tisdag 8 september 2009

Det här är latsdrag;

Förberedande: Sätt dig på maskinen som är avsedd för latsdrag. Justera benskyddet så du sitter bra. Ta sedan tag i stången med ett brett överhandsgrepp.
Utförande: Dra stången tills den når övre bröst och dra axlarna bakåt. Återgå sedan tills armarna är utsträckta och upprepa övningen.

Ja, hallå igen...
Dagarna går fort...väldigt fort!
Tycker jag bara lämnar barnen på skolan, går och jobbar, hem och äta mellanmål, iväg och träna, ops så var det kväll, äta kvällsmat, hjälpa barnen med läxorna, osv....
Men jag är så stolt över mig själv för att jag verkligen tar mig tid, 5 gånger i veckan för att komma iväg till gymet trots allt annat som finns att göra.
Har kört ryggen idag. Och måste stoltsera med att jag tar 50 kg nu i latsdrag. Det är väl bra för att inte ha tränat så länge =)
Jag har kommit såpass långt nu, att jag faktiskt får "ågren" dom gångerna som jag inte kan gå till gymet.
På torsdag blir det en sådan dag. Våran dotter fyller 10 år. Och den dagen ska jag vara hennes,
hela dagen!
Barnen tycker att vi tränar mycket, men vi försöker så gott vi kan att förklara varför, och även leda in dom på rätt spår att det är bra att röra på sig.
Vikten står fortfarande stilla, men jag märker på kroppen att det är inte riktigt lika dallrigt längre =) Men det är mycket jobb kvar... Rom byggdes ju inte på 1 dag!!!

tisdag 1 september 2009

Tävling!!! Vinn en free-bra


Wow, med hjälp utav av en free-bra har Suzan lyckats få denna snygga klyfta!Free-bra:n är en bh utan axelband som man kan använda under en axelbandslös klänning eller ett halternecklinne. Den är enkel att fästa och ramlar inte ner även om du skulle dansa en hel kväll!Vill du, precis som jag vara med i tävlingen så gå in på Suzans blogg:http://www.ettdussinpannor.blogspot.com/Har du ingen blogg själv kan du också vara med!För att läsa mer om Free-bra:n gå in på: http://freebra.se/Tre vinnare kommer att dras den 1:a september!Lycka till!

Bara för att fresta er lite ;)


Under hösten är det flera företag som vill bidra lite extra till forskningen kring bröstcancer och vi är mycket tacksamma för alla bidrag. Ahlgrens rosa rattar är ett lättsamt men samtidigt ödmjukt sätt att bidra till att öka medvetenheten och kunskapen om bröstcancer, säger Ingrid Kössler, ordförande, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation.Ahlgrens bilar Rosa Rattar kommer säljas under oktober månad. 10% av överskottet från försäljningen går till arbetet mot bröstcancer.
Två flugor i en smäll. Godis och välgörenhet på en gång.!!! Kan det bli bättre?