onsdag 25 januari 2012

Moussaka för 4 personer, 7pp


400 g Nötfärs max 10%
2 st Lök, 1 dl hackad
2 klyfta(or) Vitlök, 1 msk hackad
1 msk Tomatpuré
4 dl Tomater krossade
2 st Aubergine, stora
1 msk Olivolja
3 dl Lättmjölk 0,5%
1 1/2 msk Vetemjöl
1 st Ägg
1 dl Ost riven max 17%

Instruktioner

  • Hetta upp en fettsnål stekpanna och bryn lök, vitlök och köttfärs tills det blir smuligt och får gyllenbrun färg, Tillsätt tomatpuré och låt det bryna ytterligare 30 sekunder och slå sedan i tomaterna. Låt det koka sakta ca 30 minuter, smaka av med salt och svartpeppar. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor, pensla dem med oljan. Stek auberginen på båda sidorna. Slå mjölken i en kastrull, vispa i mjölet och låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter, ta bort den från spisen och vispa ner ost och ägg. Varva aubergine, ostsås och köttfärs i en ugnsfast form, baka i ugn, 190° i 30 till 40 minuter. Servera moussakan med en sallad

Inga kommentarer: