söndag 12 juli 2009

Melonsorbet



Melonsorbet
Svalkande njutning för soliga dagar.
Ca en halv liter glass eller 6-10 pinnar300 g melonkött av galia, honungsmelon eller cantaloupe.Saft av en halv citron,3 äggvitor,3 msk akaciahonung,Korn av en halv vaniljstång.

Tillberedning;

Mosa melonköttet tillsammans med citronsaften (ev i en liten mixer). Äggvitorna vispas till hårt skum med akaciahonung och vaniljkorn och blandas sedan med det mosade melonköttet. Frys den färdiga sorbeten i en glassmaskin tills den är halvt fryst. Lägg därefter glassen i pinnglassformarna och frys tills den är helt fast. Alternativt kan sorbeten sättas in direkt i frysen i formarna och frysas från flytande form.

Hittade det här receptet i tidningen IFORMs hemsida.Verkar så smaskigt så det måste sparas =)

3 kommentarer:

  1. mmm det lät gott måste provas Kram Cee

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag har inte glömt bort dig heller:)
    Kikar också in här emellanåt.
    Vad god glassen lät!! Hoppas det blir sånt väder så man måste svalkas också :P
    Då ska jag testa den.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Snälla, kan du inte skicka lite till mig, lät ju så supergott...
    Kram

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.