onsdag 25 januari 2012

Laxpytt med romsås för 4 personer, 11pp

400 g Lax
2 st (gul/gula) Lök
800 g Potatis
300 g Sparris
2 tsk Margarin flytande 80%
1/2 st Citron, skal och saft
2 dl Ruccola
2 dl Matlagningsyoghurt 8%
40 g Stenbitsrom
2 msk Dill
1 krm Citronpeppar

Instruktioner

  • Skala och koka potatisen. Hacka löken. Skär potatis och lax i tärningar. Skär grön sparris i cm stora bitar. Koka den ca 1 minut i lättsaltat vatten och låt den sedan rinna av. Stek lök och potatis i margarin i en stor stekpanna ca 5 minuter. Rör ner sparrisen. Stek laxen separat i en teflonpanna ca 2 minuter och blanda ned i pytten. Smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och citronsaft. Lägg ruccola i pytten, blanda försiktigt. Vänd ner romen och dillen i matlagningsyoghurten och krydda med citronpeppar. Servera såsen till pytten.

8 kommentarer:

  1. MMm så got det såg ut, jag har faktiskt för en gång skull också ett recept i dagarna, spana in och se if you like....tropcal wraps

    SvaraRadera
  2. Apropå mat - så gäller det ju att äta så mycket som möjligt av artegen föda = ”riktig mat” för att må optimalt bra - som jag ser det.

    SvaraRadera
  3. Jag trillade in av en ren slump. Har nu läst av allt du skriver och blev kvar lite för länge. Härlig blandning med recept, träning och med glimt i ögat.

    Jag har 8 stycken HälsoBlad som du får en gång i veckan på min sida. De är gratis så passa på. Kommer senare ut med en gratis app om hälsa vid årsskiftet.

    SvaraRadera
  4. å verkar gott..

    mvh jannice
    http://lovebyjannicelindell.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. A esto le llamo yo, comer como un Rey. Si señor.
    Delicioso!!!
    Carnet de Manipulador de Alimentos

    SvaraRadera
  6. Hej Marie! tråkigt att se att du inte skriver i bloggen längre. Hoppas att allt är bra med dig? jag har startat en blogg igen behövde de nu =) kramar Sanna

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.