måndag 7 april 2008
RISOTTO MED LAX OCH GRÖNT
POINTS® värde | 6,5
Portioner | 4
Förberedelser | 10 min
Tillagningstid | 25 min
Svårighetsgrad | Medel
fisk och skaldjur | Du behöver bara en panna och fräscha råvaror för att lyckas med denna utsökta rätt.
| I riset trängs lax, paprika, purjolök med majs och ärter. Allt smaksatt med dill och syrlighet.
ingredienser
300 g Lax
1 röd Paprika
1 st Purjolök
1 klyfta Vitlök
1 msk Olja
2 1/2 dl Ris okokt, gärna avorioris
1 dl Gröna ärter
1 dl Majskorn
4 msk Dill
1 tsk Salt
2 krm Citronpeppar
1 st Lime
5 dl Fiskbuljong
Instruktioner
Skär fisken i kuber.
Hacka paprikan. Strimla purjolöken och skär vitlöken i skivor.
Fräs lök och ris i oljan. Tillsätt fiskbuljong. Låt puttra 10 minuter.
Tillsätt fisk, koka ytterligare drygt 5 minuter.
Lägg ner paprika, ärter, majs och dill, krydda. Låt puttra ytterligare 2-3 minuter.
Tvätta och grovriv skalet av en lime att dekorera risotton med.
Källa: www.viktvaktarna.se
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Jag lägger till din länk också! Här fanns ju massor att läsa och inspireras av!
Kycklingen i inlägget nedan måste jag bara prova!
Hej hej.. detta recept harjag sett någon annanstans också det verkar väldigt smarrigt så jag tror nog att det är dags att testa det nu.
Ha det gott.
lotta
Skicka en kommentar