onsdag 30 december 2009

Kyckling med parmaskinka och balsamsås MUMS!



Här får ni ett rkommenderat recept av mig, vi ska äta detta till nyårsafton med klyftpotatis och en grönsallad. Prova ni med. Det är supergott plus att det är enkelt att laga oxå =)


Kyckling slås in i parmaskinka och blir läckra knyten i krämig sås.

Ingredienser
4 port
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk vit balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.

www.arla.se

Inga kommentarer: