söndag 15 februari 2009

ännu ett brödrecept...

och lättbakat! Det gillar jag =)


BOVETELIMPA MED APRIKOSER & FRÖN
4 dl dinkel-/vetemjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön (naturella)
1 dl pumpakärnor (naturella)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt (ev. havssalt)
1 äpple
1 dl torkade aprikoser
½ dl honung
4 ½ dl naturell yoghurt

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Kärna ur, klyfta och skär äpple och aprikoser.
5. Häll smeten i en smord och mjölad brödform eller liknande, 30 x 10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
6. Grädda på nedersta falsen i ca 60 min.
7. Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt det svalna, gärna under duk.


Från tidningen Buffé

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det gillar jag också =)

Anonym sa...

Jag såg det där receptet och tänkte: Det måste jag prova!
Jag föll också för att det inte behövde knådas och jäsas hit och dit utan man blandar ihop och skjuts in i ugnen.
Om du hinner göra det före mig så berätta om det så jag vet om det blir gott.

Anonym sa...

Ännu ett bra brödrecept!
Perfa när det bara är att blanda & i en form o in i ugen:D
Hur räknar du på det, räknar du 2 points/skiva?
Det räknar jag på det bröd jag la ut på min blogg..är det helt fel tror du?
Kan man ta duoval på det..asså 4p för valfri mängd.
Jag är så dålig på det där...

Kram, hoppas allt är bra!

Bakrecept blogg med delikatesser sa...

Låter inte så dumt! Får provas på här i hemmet.

Brödrecept sa...

Ser riktigt gott ut! Tack att du delade med dig av receptet, för detta ska jag pröva på snart.