onsdag 4 februari 2009

idag blev det brödbak...


Vill gärna dela med mig av detta receptet. Taget ifrån Anna Skipper hemsida.
Barnen tycker jättemycket om detta brödet! Ett plus är väl att det går ganska fort att baka, för det ska inte jäsa, bara att röra ihop. Varsågod;

Annas nyttiga bröd;

Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen något att jobba på.

5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
Sätt ugnen på 175 c.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
Grädda ca 100 minuter.
Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj mjöl från Saltå kvarn samt dinkel från Labans på Gotland . Finns i hälsokostaffären.



Källa; www.annaskipper.se
bild lånad från; www.alltommat.se

2 kommentarer:

Marita sa...

Tack:)Det ska jag prova.Kolla på fredag, då delar jag med mig av ett recept på Dinkel och sorosbröd.//kram

Anonym sa...

Halloj! Det där ska jag testa, det verkade enkelt. Ha det bra!! // Anna