söndag 22 mars 2009

Kalkonfilè med krämig potatissallad 7 points/pers.

Det här receptet är taget ifrån Sanna, www.sannasuppner.blogg.se

Krämig potatissallad 4port/ 4p per portion
10 kokta potatisar
1 purjolök
Sås
3 msk lättmajonnäs
1 dl kesella
2½ dl lättfil
1-2 msk grovkornig senap
2 msk dill eller gräslök
Salt och grovmalen svartpeppar
Tärna potatisen och finstrimla purjon. Blanda ihop såsen, tillsätt potatisen och purjon.
Gör salladen ett par timmar innan serveringen, då smakar den bäst. Smaka av och krydda ev mer.
Tips smaksätt gärna med pressad vitlök
Kalkonfilén har jag räknat på 3 points så sammanlagt så blir det 7points
Sedan är det ju lite vad man vill ha till, själv använde jag vitlöksmarinad till filén. Jag tycker den här potatissalladen är perfekt att ha till grillat i sommar också.
Servera med en sallad och ett gott bröd
Smaskigt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mumsigt! Det här vill jag göra i helgen, hoppas du tyckte att det var ok att jag lånade receptet och lade på min webb, hänvisning till dig såklart.

Lotta sa...

Tack så jättemycket för receptet. denna potatissallad är verkligen supergod, men jag hade tappat bort receptet så det kom väl till pass nu när vi ska ha rostbiff i veckan!
Lotta