Melonsorbet
Svalkande njutning för soliga dagar.
Ca en halv liter glass eller 6-10 pinnar300 g melonkött av galia, honungsmelon eller cantaloupe.Saft av en halv citron,3 äggvitor,3 msk akaciahonung,Korn av en halv vaniljstång.
Svalkande njutning för soliga dagar.
Ca en halv liter glass eller 6-10 pinnar300 g melonkött av galia, honungsmelon eller cantaloupe.Saft av en halv citron,3 äggvitor,3 msk akaciahonung,Korn av en halv vaniljstång.
Tillberedning;
Mosa melonköttet tillsammans med citronsaften (ev i en liten mixer). Äggvitorna vispas till hårt skum med akaciahonung och vaniljkorn och blandas sedan med det mosade melonköttet. Frys den färdiga sorbeten i en glassmaskin tills den är halvt fryst. Lägg därefter glassen i pinnglassformarna och frys tills den är helt fast. Alternativt kan sorbeten sättas in direkt i frysen i formarna och frysas från flytande form.
Hittade det här receptet i tidningen IFORMs hemsida.Verkar så smaskigt så det måste sparas =)
3 kommentarer:
mmm det lät gott måste provas Kram Cee
Hej!
Jag har inte glömt bort dig heller:)
Kikar också in här emellanåt.
Vad god glassen lät!! Hoppas det blir sånt väder så man måste svalkas också :P
Då ska jag testa den.
Kram
Snälla, kan du inte skicka lite till mig, lät ju så supergott...
Kram
Skicka en kommentar