lördag 28 november 2009

Pernillas pepparkakascheesecake 8 port.



Botten,
250 g pepparkakor
100 g smör, smält
Fyllning
1 dl strösocker
3 st ägg
400 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Topping,
3 dl crème fraiche
1.5 msk socker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska

Gör så här:
1. Förberedelser: Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.

2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten.

3. Fyllning: Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.

4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna.

5. Topping: Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppningen när kakan har svalnat helt. Strö över lingonen.

Källa: http://www.recept.nu/

5 kommentarer:

Bondbruden sa...

Varför visa denna goda fina tårta, blir ju vansiningt sugen på den...
Kram

Angel sa...

Oj oj oj, vilken cheesecake! Ja det blir inget sånt för mig då jag kör nya VV, men kanske något annat lite gott.

Kikar in för att önska dig en fin första advent

Angel

Sandra sa...

Wow! Ser så gott ut den här måste man bara prova nån dag när man får gäster! Läggs i favoriter direkt!

Suzan sa...

Åh, vågar inte ens läsa receptet för då blir jag så sugen!
Kanske vore ngt för nästa frossardag? ;)

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu