lördag 28 november 2009
Pernillas pepparkakascheesecake 8 port.
Botten,
250 g pepparkakor
100 g smör, smält
Fyllning
1 dl strösocker
3 st ägg
400 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Topping,
3 dl crème fraiche
1.5 msk socker
1.5 msk vaniljsocker
1 dl lingon, tinade eller färska
Gör så här:
1. Förberedelser: Ta ut lingonen ur frysen och låt dem tina på hushållspapper.
2. Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Mixa pepparkakorna till smulor och bred ut på botten av en form med löstagbar botten. Häll över det smälta smöret. Blanda runt så att smöret fördelar sig jämt bland pepparkakssmulorna. Platta till så det blir en jämn botten.
3. Fyllning: Ta fram philadelphiaosten så den blir rumsvarm. Vispa socker och ägg pösigt. Rör osten mjuk och rör sedan ner den i äggvispet, vispa tills det blir en slät smet. Tillsätt vaniljsocker och citronsaft.
4. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen. Grädda i 40 minuter till smeten har stelnat och kakan har fått en fin brun färg. Ta ut kakan och låt den svalna.
5. Topping: Rör ihop crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred över toppningen när kakan har svalnat helt. Strö över lingonen.
Källa: http://www.recept.nu/
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Varför visa denna goda fina tårta, blir ju vansiningt sugen på den...
Kram
Oj oj oj, vilken cheesecake! Ja det blir inget sånt för mig då jag kör nya VV, men kanske något annat lite gott.
Kikar in för att önska dig en fin första advent
Angel
Wow! Ser så gott ut den här måste man bara prova nån dag när man får gäster! Läggs i favoriter direkt!
Åh, vågar inte ens läsa receptet för då blir jag så sugen!
Kanske vore ngt för nästa frossardag? ;)
Tack for intiresnuyu iformatsiyu
Skicka en kommentar