onsdag 28 maj 2008

Vad ska man tro? Är det så?


Du kan dricka ihjäl dig
Att dricka vatten är hälsosamt.
Men det finns gränser.
Brittiska Richard Dyer höll på att dö efter att ha klunkat i sig för mycket.
För att svalka sig efter träningspasset hällde Richard, 23, i sig fem liter vatten. Bara bra, tänkte han.

Men snart började Richard må illa, skriver Expressen. Dagen därpå hade Plymouthkillen så ont i kroppen att han fick stanna hemma från jobbet.

När hans muskler helt låste sig åkte han till sjukhuset. Där konstaterades det att han led av akut njursvikt på grund av det massiva vattenintaget.

Läkarna förklarade att salthalten i blodet blir för låg om man får i sig för mycket vatten. Det kan i värsta fall leda till en hjärtattack och döden.

Richard tar det nu lugnare med vattenflaskan på gymmet – det borde du också göra. Glöm den gamla devisen att ju mer vatten du får i dig, desto bättre. Överdrivet drickande kan till och med skada ditt foster om du är gravid, barnläkare varnar havande kvinnor för att hälla i sig för mycket.

Två liter vatten om dagen räcker. Varken mer eller mindre behövs.

Becky Bergdahl
becky.bergdahl@improveme.se

2 kommentarer:

camilla sa...

Japp detta har jag hört förr och vist är det konstigt?
Men jag vet dom som är utvecklingsstörda eller ja en del,de kan ha en sjukdom(kommer inte på vad den heter) men de är bara ute efter att dricka vatten så på dessa personer har man ständig över vakning för de har inget stopp så att säga utan kan dricka hur mycket som helst.

Ha det bra
kram

a-k sa...

JAg tror också att 2 liter räcker lätt för en normal person. Sen klart om det är extremhetta eller man svettas galet mycket av annan anledning så kanske man dricker mer. Låter väl ganska logiskt t o m att man inte kan/bör hälla i sig obegränsat hela tiden. Det gjorde man knappast på stenåldern och allt annat därifrån är ju så hälsosamt!