onsdag 27 augusti 2008

Köttfärssås med Ajvar Relish


Köttfärssås med Ajvar Relish och sambalkryddad haricot vertes. Har dock inte räknat några points på det här. Men jag skulle tippa på runt en 8 points

300 gram köttfärs, mager
1,5 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta(or)
2 msk mjukost, typ grevé, 9 %
2 msk tomatpuré
2 msk Ajvar Relish
1 tsk sambal oelek
1 dl Laga lätt, mager matlagningsgrädde
1,5 dl vatten
0,5 st buljongtärning, (ex grönsaksbuljong
300 gram pasta, (ex pasta penne
1,5 st röd paprika
1,5 dl majskorn
150 gram haricots verts
salt och peppar

Tillagning
1. Hacka löken och vitlöken. Stek köttfärsen tillsammans med löken utan fett i en teflonpanna. Krydda med lite salt och en aning peppar.

2. Skär paprikan i bitar. Tillsätt mjukost, tomatpuré, ajvar relish, sambal, laga lätt, vatten, buljongtärning och paprikabitar. Låt koka 10 minuter. Tillsätt haricot vertes och majs. Låt koka några minuter till.

3. Servera penne med köttfärssåsen. Dekorera med färsk örtkrydda.

Familjetips! Hoppa över sambal och välj en mild variant av ajvar relish. Haricot vertes kan bytas ut mot vanliga gröna ärter.



Källa: www.tasteline.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Den är så god.... brukar göra den ofta. Men just nu rätt läss på mina viktväktar böcker har gått igenom dem ett antal gånger nu.