söndag 16 september 2007

CURRYGRYTA 4 port. 5 points


4 kycklingfileér (125 g st)
1 gul lök
1 tsk olja
1-2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 röd paprika
2 äpplen
1 dl matlagningsgrädde
salt, peppar

Tina kycklingfileérna om frysta används. Skala och hacka löken. Värm oljan i en gryta. Fräs löken i några minuter. Srö på curry och paprikapulver. Dela kycklingfiléerna i stora bitar. Blanda i kycklingfileérna i curryblandningen och låt dem få lite färg. Smula över hönsbuljongtärningen och häll i vatten vid sidan. Låt småputtra i ca 15 min. Kärna ur och strimla paprikan. Skala äpplena, kärna ur och tärna dem stort. Tillsätt grädde till kycklingen. Rör ner paprika och äpple. Låt småputtra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med couscous eller ris, mango chutney och skivad banan.
SMAKLIG MÅLTID!


Själv hade vi kokt potatis till och det var oxå gott! Och lite sallad oxå...

Inga kommentarer: