tisdag 24 juni 2008

Artikel om celluliter...


Bye bye celluliter!

4 tips som garanterat hjälper!
Svettiga konditionspass och rätt mat och dryck rår på celluliterna.

– Underhudsfettet har härsknat som gammalt smör, säger Viktklubbs motionsexpert Alan Begström.

På många kvinnor dyker de ovälkomna groparna upp redan i puberteten. Främst på låren och armarna.

– Uppkomsten av groparna beror till största delen på att man är dåligt tränad. Blodförsörjningen till kroppsvävnaderna försämras, vilket leder till ökad mängd slaggprodukter, dålig syresättning av vävnaderna och låg omsättning av underhudsfette, säger Alan Bergström, motionsexpert på Viktklubb.se.

Det leder till att underhudsfettet härsknar, på samma sätt som gammalt smör.Kvinnor drabbas mest

Kvinnor drabbas oftare än män för att de har mer underhudsfett.

– Den bindväv som ska kapsla in underhudsfettet mellan huden och musklerna, klibbar samman och bildar gropar, säger Alan

Det medicinska begreppet cellulit betyder ungefär "inflammation i fettväven". Groparna är alltså inte en sjukdom och det finns inga kända verksamma behandlingsmetoder.

- Alla krämer, serum piller, pulver och salvor är absolut, helt, etthundra procent verkningslösa. Massage fungerar inte heller och olika skubb- produkter- och vantar är lika verkningslösa, säger Alan Bergström.

Undvik alkohol

Det som måste till är en livsstilsförändring. Med täta konditionspass som gör dig rejält svettig får du fart på blodgenomströmningen i hela kroppen, alltså inte bara i huden. Då kan du rå på groparna.

- Man måste ge kroppen bra näring för att orka träna och för att ersätta det gamla, "härskna" fettet. Man måste dricka mycket vätska - vatten - för att så att säga hjälpa blodet på traven med reningen, säger Alan Bergström.

För snabbast resultat ska man även helt undvika allt som vätskedrivande exempelvis alkohol, och blodkärlssammandragande, exempelvis tobak.

- Är man inte beredd till en avgörande livsstilsförändring får man helt enkelt lära sig att leva med groparna, säger Alan Bergström.

Jo, man kan göra en fettsugning också, men går man upp i vikt kommer groparna tillbaka - ofta värre än innan.

Maria Carlqvist
Källa; www.aftonbladet.se

Kuren mot celluliterna:
* Ät bra mat.

* Drick ordentligt med vatten.

* Sluta med alkohol och tobak.

* Kör minst fyra konditionspass i veckan.


Så uppstår en cellulit:
* Dålig träning.

* Blodförsörjningen till kroppsvävnaderna blir sämre.

* Fler slaggprodukter samlas, syresättningen blir sämre i vävnaderna och omsättningen i underhudsfettet låg.

* Underhudsfettet "härsknar" när den bindväv som ska kapsla in underhudsfettet (mellan huden och musklerna) klibbar samman och bildar gropar.

Inga kommentarer: