tisdag 30 mars 2010

En lite nyttigare variant på tårta


Så här gör du den:

Botten:
75g mandel
75g hasselnötter
100g torkade aprikoser
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning:
1 burk Kesella
1 burk Kesella vanilj
2 äggulor

Garnering: ca 50 g mörk choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel, hasselnötter och aprikoser med en mixerstav. Blanda med ägg och äggvitor.
Smörj en form med avtagbara kanter. Häll i röran och grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.
Vispa kesella med äggulor och bred ut över bottnen. Ställ in i frysen minst 3 timmar. Riv mörk choklad över tårtan innan servering. Ta bort kanterna på formen.
I Ulrika Davidssons bok "Hälsokokboken" kan du läsa grundreceptet till
denna tårta, men med bär på istället.

1 kommentar:

Linda sa...

Wee tack för receptet !!
Ska få besök på fredag och undrade precis vad jag skulle bjuda på, nu vet jag :)

Kramar