måndag 28 juli 2008

PARISJag är här... jag har absolut inte glömt av er!
Semestern är snart slut. Börjar jobba nu på torsdag igen. Känns som om jag skulle behöva ha 1 vecka till. Men jag kan ju ta en vecka lite senare i höst. Vi får väl se.
Tänkte jag skulle svara på några frågor ni hade till mig ang. disneyland.
Resan kostade ca 14 000 kr. Och då låg vi 4 nätter på ett av disneylands egna hotell som hette "Chayenne". Allt var uppbyggt i vilda västern-stil. Jättehäftigt att bo i en riktig cowboy-by. Barnen gillade detta starkt. Men ska sanningen fram så lägg inga onödiga pengar på hotell för man hinner ju knappt att vara där. Man vill tillbringa så mycket tid det bara går inne på Disneyland.
I priset ingår även ett övernattningshotell på vägen dit. Alla 5 hotellnätter inkluderar frukost. Och en båtresa (Rödby-Puttgarden). Vi bokade genom Sembo. Och jag kan rekommendera dom starkt. Jättebra service!
Deras hemsida; www.sembo.se
Har ni fler frågor så fråga på bara!
Vi gjorde ju även en dagstripp in till romantikens kärna-PARIS!
Vi blev helt betagna jag och gubben. Vi har lovat varandra att detta är inte våran sista resa till Paris. Får bli en weekendresa för oss på tu man hand inom en snar framtid. Vilken underbar stad det är! Ni måste ju bara åka dit. Allting är enormt stort. Vi har ju sett bilder på både eiffeltornet och triumfbågen innan, men har ryckt på axlarna och tyckt att jaha vadå? Men i verkligheten är både triumfbågen och eiffeltornet maffiga. Vi var med andra ord helt betagna. Notre-damm besökte vi oxå, vilken vacker kyrka. Även den fruktansvärt enorm! Det var så vackert i Paris! Nu längtar jag tillbaka lite...
Roliga affärer fanns det gott om, men med tanke på både gubbe och barn så besökte jag inte så många. Men jag köpte mig en väska som jag föll pladask för (kort kommer senare).
Bara att åka metro inne i Paris var en upplevelse. Så mycket folk och var ska vi stiga på/av? Men man lärde sig metron ganska snart. Vi blev ju avrådda att låta bilen stanna vid hotellet och ta metron istället och det förstod jag ju när vi väl var inne i den stora staden. Bilar överallt och var ska man parkera?
Jag avslutar för idag med, PARIS always in my heart!

3 kommentarer:

Malla sa...

Gud, så mysigt ni har haft det!!! Förstår att du behöver en vecka till. Man ska ju landa och komma på fötter också!!
HA det toppen!

Kram

lindizh sa...

Jajjamensan, det tar vi itu med ordentligt när vardagen tar vid igen... dessa otäcka + kilona! Vilken underbar resa ni haft... har varit i Paris och håller med, underbar stad... goda viner och goda ostar... :-)

Linda sa...

Vilken härlig resa ni verkar ha haft!
Paris är en stad jag med skulle vilja åka till, men gubben är tveksam..ska visa han detta inlägg sen;)
Hur är det med engelskan för dom? Pratar de det eller är det bara franska som gäller??
Myt eller sanning?=)
Det var ju inte alls så farligt pris, 14000 för allt detta!!
Hmm, nu blev jag allt sugen till nästa sommar.
Kram