fredag 18 juli 2008

Lite om Disneyland...

Det var som att kliva in i en saga. Det var otroligt vackert! Vart du än vände huvudet så fanns det något underbart att titta på. Och lite här o var i parken fanns det alltid någon disneyfigur att krama, om man kunde komma fram förstås. Det var så otroligt mycket folk överallt. Barnen fick köpa varsitt autografblock så dom sprang och jagade autografer av dom olika figurerna.
Något som man absolut inte får missa det är den stora paraden som dom har genom parken varje dag på kvällen. Sist men inte minst; det stora fyrverkeriet vid slottet innan stängningsdax. Det var så underbart fint och stämmningsfullt. Det måste ni bara uppleva själva. Ett råd om ni ska åka dit är att boka minst 2 heldagar(helst 3) i disneyland. För det finns ju en park till som heter walt disney studios.
Disney Parken var indelat i 5 olika delar, en westernstad, en äventyrsdel med dödskalle-grotta och hängbroar o pirate of carribean-del med fl, Finns många åkattraktioner som ibland ligger lite gömt.
All mat och fika o dyl. var otroligt dyrt. Så ännu ett råd är att ta med sig en ryggsäck med lite fika i.
Summan av kardemumman; Alla som får möjlighet någon gång, åk dit! För det måste bara upplevas på plats. Det spelar ingen roll om du är 1 eller 99 år! Det finns någonting för alla. Åkattraktioner finns det gott om. Åker ni dit nu på högsäsong så räkna med att det blir köer, men det blir aldrig sådär jättejobbigt för köerna rör rätt så bra på sig ändå.

Kalle och Kajsa! Så söta!
Nedan kommer det bilder på paraden som gick en gång om dagen.Hamburgare åt vi där inne och ni kan ju se vad den ser ut som. Gissa om man blev övverraskad när man öppnade locket på kartongen och såg en "musse" ligga där i. Hamburgermeny för 4 personer gick på ca 500 kr. Så det är dyrt där inne men är det semester så är det...

Jag återkommer så småningom med fler bilder...

4 kommentarer:

camilla sa...

Åhh det ser verkligen hur mysigt ut som helst:)
Kan tänka mig att det är dyrt på dessa ställen:) Men som du säger det är semester,fast visst är det surt att det ska behä
öva vara så syrt.
Ha en fortsatt bra resa:)
Kramar

Helena sa...

Hej! Gud vad mysigt det verkar ha varit..Visst är det dyrt men som du skrev har man semester så har man.Föresten hur mycket kostade resan för 4 personer?
Ha en fortsatt trevlig semester
kram Helena

Linda sa...

Hej!
Vad mysigt!!
Väldigt fina kort,jag förstår att du trivdes där!
Måste ju ha varit en enorm upplevelse för barnen.
Men hamburgare för 500 spänn vetesjutton om jag skulle betala för=)
Ta't lugnt med rödtjutet, det brukar orskaka MKT skallebank dagen efter!!
Kram

linda sa...

Åhh så härligt. Jag vill oxå dit. Tittade för flera år sen för att åka dit, men det blev inte av. Då hadde jag bara 1 barn.... Sov ni på ngn av deras hotell?