500 g benfritt nötkött
4 gula lökar
1 stor morot
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1/2 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 krm vitpeppar
1 dl tomatpurè
1-2 dl vatten eller buljong
1 msk såsredning
Skär köttet i 3 cm tjocka bitar. Skiva löken. Hetta upp i en fettsnål panna med margarin.Skär moroten i slantar
Lägg i köttet och bryn det på alla sidor. Minska värmen och tillsätt löken och moroten. Låt det bryna tillsammans med köttet någon minut. Krydda och tillsätt tomatpurè och vätska. Smaka av. Låt köttet bräsera på svag värme under lock tills det är mört. Red av såsen med såsredning.
Servera med kokt ris, eller potatis och sallad.
Tips! Nötköttet kan bytas ut mot gris, kalv eller lammkött. Man kan med fördel laga flera portioner och frysa in och ha de dagar då det finns mycket på schemat.
2 kommentarer:
Hej! Vad kul att du hittade hit! Hur hitta du mig?:)
Vilken otroligt fin sida du har. Tänker absolut prova detta receot på grytan. Verkade mumsig!! :) La till dig på bloglovin också. :)
Hur länge har du hållit på med viktväktarna?:)
Kram och hejja dej!!
Mmm låter ljuvligt. Men är det inte lite relaterat till höst?
Skicka en kommentar