torsdag 24 januari 2008

MEXIKANSK RÄKRÄTT 4port. 3 points


2 gula lökar

1 grön paprika

1 burk champinjoner i skivor

1 tsk flytande margarin

1 msk vetemjöl

1 dl chilisås

1 1/2 dl lättmjölk

3 msk fraiche (max 8%)

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 krm cayennepeppar

5 dl skalade räkor

1/2 koncentrerad apelsinjuice

1 dl vatten


Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Låt champinjonerna rinna av.

Fräs lök och champinjonerna i margarinet i en låg vid kastrull. Strö över mjölet och rör om.

Tillsätt paprika, chilisås, lättmjölk, fraiche, salt och kryddor. Låt koka 8-10 minuter.

Tillsätt räkor, apelsinjuice, vatten och låt allt bli genomvarmt, utan att koka.


Servera med kokt ris, sallad och bröd.



Varsågod här får ni ännu ett recept! Detta är ytterligare en favorit hemma...

2 kommentarer:

Helen sa...

ja visst kan man tänka bara 1 chokladboll men dom är ju så stora å feta.. men såå goa.. annat om det varit en hemmagjord vanlig chokladboll dom är ju små iallafall ´
nåja upp på hästen igen... eller hur.. nu kämpar vi på så får vi se vad vågen står på imorrn hua...
det låter så gott det där receptet synd att sambon inte äter räkor.. men nån gång ska jag ta å bjuda mina "mammakompisar" på det till lunch...
kram

Anonym sa...

Mmm gud vad gott det här lät då!!
Måste jag göra sen när jag äter igen & har börjat på VV.
Kram