söndag 11 januari 2009

sockersugen fortfarande...Igår tog jag och barnen beslutet att vi inte skulle köpa något smågodis som vi annars brukar att göra varje lördag.Vi åt bara lite glass på kvällen. Och jag är väl stolt för det beslutet. Men jag har forfarande ett sockersug utan dess like! Det är såå jobbigt!
Får nog ta bort allt som har med fikabröd och glass att göra. Åt en muffins till kaffet idag och bara den lilla godbiten "triggade" igång begäret.
Jag har så svårt att komma i spår igen. F*n rent utav sagt! Varför ska det vara så svårt nu för? Det har ju gått som en dans innan julen kom. Inget sockerbehov och vikten låg stadigt. Nu har jag ju gått upp 2 kilo sedan dess och det känns jättemotigt! Förlåt, för att dettta blir ett "gnällinlägg" men jag måste bara få ur mig det.
Från och med imorgon så måste jag se till att dricka mer vatten för jag tror nog att begäret går bort lite då, har hjälpt innan iallafall. Och inga bullar/fikabröd. Börjar med det så får vi se sedan om suget försvinner.
Snälla, ni får gärna komma med lite tips och råd om ni har några på lager. Vad gör ni för att få bort det eländiga socker-behovet???

3 kommentarer:

Louise sa...

jag hade också velat veta vad folk gör när de har det socker begäret. jag har det särskilt en vecka i månaden.
Mitt tipps är att binda fast sig i sängen eller låsa kylskåpet
Det är super jobbigt
Hoppas du haft en trevlig helg
kram

Hanna sa...

Hej!
Jag har samma sötsug som du, det är hopplöst. Det blir nåt litet varje dag. Hade små chokladtomtar kvar som jag stoppade i mig idag..... så jag har inget bra tips tyvär. Hör gärna av dig om du får nåt som funkar!
Lycka till!

Lotta sa...

Jag är precis lika dan. Jag tänker att det måste gå att stå emot också. Men samtidigt är det så att det inte är lätt. Det var en på viktväktarnaaidag somsa att hon alltid bestämde sig för att om det ex serverades skumtomtar så fick hon ta ett visst antal så hade hon koll på det, eller om det gällde någonting annat...samma sak...

Det som jag nu har försökt tänka på är om det verkligen är så att jag är sugen på någonting sött eller om det är så att jag är hungrig eller kanske törstig. Dendär törsten kan ju låta helt knäpp men saken är att om du går och tar lite dricka, vanligt vatten, the eller mineralvatten så lovar jag dig att det kommer att bli bättre...