måndag 28 april 2008

POTATISSALLAD MED ÄPPLE,PAPRIKA OCH SENAP


Potatissallad med äpple, paprika och senap

POINTS® värde | 3,5
Portioner | 4
Förberedelser | 20 min
Tillagningstid | 15 min
Svårighetsgrad | Lätt

sallader | En frisk och god potatissallad. Fylld av färg och smak
| blir den snabbt populär till rökt skinka eller kalkon.



Ingredienser

4 port, fri Potatis
2 medelstort Äpple
1 röd Paprika
1 gul Paprika
1 bit Purjolök
2 dl Stjälkselleri
3 dl Yoghurt naturell lätt max 0,5%
2 msk Majonnäs lätt max 38%
2 msk Senap osötad
1 tsk Salt
1 krm Peppar



Instruktioner

1.Koka ca 8 potatisar och låt kallna. Skala och tärna potatisarna. Kärna ur och skiva äpplena (välj gärna syrliga och fasta äpple), behåll skalet. Kärna ur och skiva paprikorna.


2.Drag loss de sträva yttersta fibrerna på selleristjälkarna och strimla dem och purjolöken fint. Blanda allt i en skål.


3.Rör ihop och häll på yoghurt, lättmajonnäs, senap och gärna också lite vitlök om du tycker om smaken. Potatissalladen är god som grön rätt serverad med sallad eller till rökt skinka


Källa: www.viktvaktarna.se

Inga kommentarer: