måndag 6 oktober 2008

Kycklingspett med anans-och limeyoghurtsås 4port. 7 points


3 st kycklingfileér a 125 g
1 dl grillolja, chilismak
4 skivor ananas färsk
1,5 st paprika
2 dl basmatiris
3 msk kokosflingor
0,5 dl russin
persilja
2 dl matlagningsyoghurt
färsk mynta
koriander
1 st lime, saften
salt
chili
blandad sallad
träspett, blötlagda

Tillagning
1. Skär kycklingen i bitar och lägg dessa i en skål. Häll över grilloljan. Låt bitarna marineras minst en halvtimme. Blötlägg spetten.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset. Skär ananas och paprika i bitar och varva kyckling, paprika och ananas på spetten.

3. Stek i ugnen i 20-25 minuter. Blanda det kokta riset med kokos, persilja och russin. Servera med lite sallad och matlagningsyoghurt smaksatt med lite salt, chili, limejuice, koriander och färsk mynta.

Familjetips! Använd vanlig grillolja och krydda yoghurten med de kryddor som barnen gillar.

Källa: www.tasteline.com

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm yummie!!
Riktigt gott låter det här!
Måste testas.=)

Kram gumman

Anonym sa...

Tack vännen! Du är enormt viktig för mig,kanske har sagt det innan. Men din blogg var den första jag läste. Innan jag ens tog tag i min egen vikt så motiverade du mig.
Kramar länge och tack vännen.....