tisdag 18 november 2008
Godis-Marmelad till jul
ca 60 st
Ca 2 timmar
Ingredienser
2,5 dl vatten
2 dl juice eller nektar, koncentrat
4,5 dl socker
1/2 påse röd melatin för sylt & marmelad (ca 4 tsk)
karamellfärg
Garnering:
strösocker
Tillagning
Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.
Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter (ca 15x25 cm), och ställ i kylen att stelna.Det tar 2–3 timmar.
Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
Källa: www.coop.se
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar