tisdag 18 november 2008

Anna lättare gjutjärnspannekola


3 dl vaniljvisp, 12%
3 dl socker
1 dl sirap
3 msk kakao

Tillagning
60 kolor

1. Lägg bakplåtspapper i en form eller ställ upp knäckformar på ett fat. Pensla eventuellt papperet med lite flytande margarin.

2. Rör i hop vaniljvisp 12%, socker, sirap och kakao i en gryta av gjutjärn.

3. Koka upp och använd en hushållstermometer. Koka under lock tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten håller kulprovet. Det kan ta längre tid om grytan är liten.

5. Häll kolasmeten i knäckformarna eller på smörpapper. Klipp bitar eller ta ut figurer med små formar från den halvt svalnade smeten och slå in dem i smörpappersbitar. Dekorera gärna med ett litet klistermärke.

Recept: Anna Nylén, www.tasteline.com

1 kommentar:

Helen sa...

ah det måste jag prova till jul.. mums