tisdag 18 november 2008
Anna lättare gjutjärnspannekola
3 dl vaniljvisp, 12%
3 dl socker
1 dl sirap
3 msk kakao
Tillagning
60 kolor
1. Lägg bakplåtspapper i en form eller ställ upp knäckformar på ett fat. Pensla eventuellt papperet med lite flytande margarin.
2. Rör i hop vaniljvisp 12%, socker, sirap och kakao i en gryta av gjutjärn.
3. Koka upp och använd en hushållstermometer. Koka under lock tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten håller kulprovet. Det kan ta längre tid om grytan är liten.
5. Häll kolasmeten i knäckformarna eller på smörpapper. Klipp bitar eller ta ut figurer med små formar från den halvt svalnade smeten och slå in dem i smörpappersbitar. Dekorera gärna med ett litet klistermärke.
Recept: Anna Nylén, www.tasteline.com
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
ah det måste jag prova till jul.. mums
Skicka en kommentar